Franklin

Works for piano 1914-1920 = Zongoraművek 1914-1920 = Klavierwerke 1914-1920 / Béla Bartók ; edited by László Somfai = közreadja Somfai László = herausgegeben von László Somfai.

Author/Creator:
Bartók, Béla, 1881-1945, composer.
Standardized Title:
Piano music. Selections
Other Title:
Zongoramüvek 1914-1920
Klavierwerke 1914-1920
Publication:
München : G. Henle Verlag ; Budapest : Editio Musica Budapest, 2019. , ©2019
Series:
Bartók, Béla, 1881-1945. 2016 ; Works. v. 38.
Béla Bartók complete critical edition = Bartók Béla zeneműveinek kritikai összkiadása = Béla Bartók kritische Gesamtausgabe ; volume 38
Format/Description:
Musical score
1 score (116, 220 pages) : facsimile ; 33 cm
Subjects:
Piano music.
Christmas music -- Romania.
Folk dance music -- Romania.
Sonatas (Piano)
Suites (Piano)
Folk music -- Hungary.
Form/Genre:
Christmas music.
Folk dance music.
Folk music.
Sonatas.
Suites.
Scores.
Language:
Staff notation.
Contents:
Rumänische Weihnachtslieder = Román kolinda-dallamok = Romanian Christmas songs : (BB 67)
Rumänische Volkstänze = Román népi táncok = Jocuri poporale românești = Romanian folk dances : (BB 68)
Szonatina = Sonatina (BB 69)
Suite = Szvit, op. 14 (BB 70)
Fünfzehn ungarische Bauernlieder = Tizenöt magyar parasztdal = Fifteen Hungarian peasant songs : (BB 79)
Three Hungarian folk tunes (BB 80b)
Etudes = Studies, op. 18 (BB 81)
Improvisations sur des chansons paysannes hongroises = Improvisations on Hungarian peasant songs : op. 20 (BB 83)
Appendix I: Suite, op. 14, discarded second movement ; Fifteen Hungarian peasant songs, original nos. 1, 5, and 6
Appendix II: Folk music sources.
Notes:
Introductory material in English, Hungarian, and German; critical commentary in English.
Includes bibliographical references.
Contributor:
Somfai, László, editor.
Contains:
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Román karácsonyi dallamok.
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Román népi táncok.
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Sonatinas, piano (1915)
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Suites, piano, op. 14.
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Magyar parasztdalok.
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Magyar népdalok, piano.
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Tanulmányok, piano, op. 18.
Container of: Bartók, Béla, 1881-1945. Rögtönzések magyar parasztdalokra.
OCLC:
1098038224
Publisher Number:
9790201862026 v. 38 cloth
HN 6202 G. Henle Verlag
Z. 15 038 Editio Musica Budapest
Loading...
Location Notes Your Loan Policy
Description Status Barcode Your Loan Policy